Sunday, 21 April 2013

SEKEJAP @ LAMA ?

 

Since dah abis study and duk menggangur kat rumah ni, ramai  yang tanya  :

"bile balik semula belajar?", 
"cuti lame ke?" 

and whatever lahh... uncle, auntie, paklong, pakngah and so on..... saya da HABIS study laa, skrg ni tengah tanam anggur and menghabiskan beras kat rumah. bila dah bagi tau dah abis study, diorang akan kata :

"eh! dah abis??" (pakej sekali muka yg tak percaya)
"SEKEJAPNYEE!"
"dah 3 tahun rupennyee?"
"bila nak sambung study?"
"bila nak kerja?"

macam-macam lagi laa -_-'

Act, kadang2 rasa macam lama, pastu rasa sekejap pulak belajar. sekejap @ lama, terpulang pada kita, sebab kita yang rasa kan? sekarang kan masa memang cepat dan pantas sekali berjalan.. Kalau kita yang belajar ni pun rasa sekejap ni kan pulak orang lain kan.. Dalam 3 tahun belajar ni terlalu banyak kenangan, eksiden dan insiden terutama sekali dgn housemate. Dan akhirnya dah berjaya dianugerahkan Diploma Pendidikan !! ^^

sekarang ni dah dalam proses mencari kerja yang boleh menjamin masa depan dan keluarga.. hehehe!

p/s : Doakan moga dapat pekerjaan yang terbaik! :)

2 comments:

Condoriano said...

Okay lah tu, kalau dia tanya bila nak kahwin lagi la kan? lol

mrs. Potato said...

haha! soalan macam tu pon memang dah ramai yg tanye~

 
This Template Design By Whiteixora Sugarplum. All Right Reserved. Doodles by Syafiq Naser Background by Zania Design