Saturday, 27 April 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4

As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog :

2. Like fan page :


3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah :

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!

Thursday, 25 April 2013

nak sample lotion PERCUMA ??

 
 kalau korang nak sample lotion percuma, sila klik SINI  


lepas tu, isi detail yg di minta utk penghantaran sample.. itu saje.. ^^


Segmen Makan Donut

 

Hadiah:
Tempat pertama Topup RM 50 *seorang jahh pemenang tempat pertama tuhhh 
Tempat kedua Topup RM 10
Tempat ketiga Topup RM 5

Segmen simple-simple by Mohd Zuhri

 
 

due date : 4/5/2013

Bubbly & Associates Giveaway


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

3) Klik Kesemuanya Di Bawah Ini:


(WAJIB FOLLOW & WAJIB LIKE - AKAN DISEMAK)

4) Dah settle follow mengfollow & main klik-klik... Sila buat satu entri bertajuk:
Bubbly & Associates Giveaway

5) Copy coding HTML di bawah ini dan paste ke HTML post... Contoh..." Kakak +Mia Liana pinjam tutorial... "

Credit pada Kakak +Mia Liana / Mia Liana

6) Lepas dah copy + paste... Publish entri...Siap...

7) TAG SEORANG BLOGGER & PASTIKAN BELIAU TAHU MENGENAI GA INI

8) Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini...

Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.ORG... (baik doa yang Pakcik Random sayang uols... ) dan bagi senarai hadiah sila tekan SINI dan SINI
tag : awak

Wednesday, 24 April 2013

Segmen : Hey ! blogger asal mana?




saya blogger asal dari pahang :)

24 April sehingga 30 April 2013

FDAM: Aaron sudah daftar tapi belum lulus

Aaron Aziz 
EKORAN kenyataan Persatuan Pengarah Filem Malaysia (FDAM) yang mendakwa pelakon terkenal, Aaron Aziz mengarah tanpa permit kelmarin, pelakon tersebut membuka mulut melalui laman sosial, Instagram miliknya, hari ini.

Aaron memuat naik gambar resit pembayaran yang dibuatnya pada 12 April lalu untuk mendaftar sebagai ahli FDAM.

Pelakon filem Ombak Rindu itu turut mempertikaikan tentang keperluan memiliki permit untuk mengarah filem ekoran sudah memiliki PR.

“Bila nak buat kenyataan sila ‘check’ dulu. Nak mengarah kena ada permit ke? Sedangkan KDN beritahu saya bahawa sebagai Penduduk Tetap (PR) di Malaysia, saya dapat manfaat yang sama dan boleh kerja apa-apa pun, cuma tak boleh mengundi.

“Dan, saya akan rujuk, kenapa saya perlu bayar sebanyak RM1,500 kalau saya boleh dianggap bukan pekerja asing,” tulisnya.

Lokasi penggambaran filem Romeo Kota arahan, Aaron telah diserbu pada 3 April lalu ekoran mengarah tanpa berdaftar dengan FDAM.

Pada 12 April lalu, pendaftaran keahlian dibuat Aaron dengan membayar yuran sebanyak RM 1,500.

Kelmarin, selaku penerbit, Ahmad Idham turut mempertikaikan tindakan pihak terbabit yang menyerbu lokasi penggambaran filem terbitannya itu.

Sementara itu, Timbalan Presiden FDAM, Abdul Rahim Awang mengakui pihaknya telah menerima permohonan daripada pelakon kelahiran Singapura itu pada 12 April lalu.

Namun, keahliannya itu masih belum diluluskan kerana perlu melalui prosedur FDAM.

“Kami ada terima permohonan tapi ia belum diluluskan kerana prosedur FDAM... yang berhak meluluskan adalah mesyuarat bulanan AJK.

“Kelulusan bergantung pada mesyuarat bulanan. Selalunya kami buat pada Sabtu pertama setiap bulan. Jadi, kalau dia hantar selepas 7 hari bulan, bermakna, pada bulan depan (7 Mei) baru kami boleh luluskan,” katanya.

Dalam pada itu, beliau juga memberitahu bahawa borang yang dihantar pada 12 April itu tidak lengkap.

“Borang yang dihantar itu juga tidak lengkap kerana dalam borang itu kita perlukan lima perkara. Profil diri, tiga keping gambar berukuran pasport tapi dia beri sekeping saja. Salinan kad pengenalan dia beri tapi salinan sijil pendidikan tidak beri. Yang terakhir adalah kerja yang telah dihasilkan dalam format DVD.

“Kami ada prosedur, bukan mencari musuh. Kami bukan nak sekat dia daripada mengarah, cuma, dia kenalah ikut prosedur. Itu saja,” katanya yang menegaskan bahawa sesiapa yang mahu mengarah perlu menjadi ahli FDAM.

Mengenai tindakan serbuan yang disifatkan seperti gengster oleh pengarah terkenal, Ahmad Idham, Abdul Rahim menjelaskan: “Mana-mana orang yang menyalahi undang-undang, mana ada mereka diberitahu. Baik polis mahupun penguat kuasa lain."

“Seperti penjual CD haram, sebelum serbuan, mereka tidak dimaklumkan terlebih dahulu. Kalau maklum dulu, orang yang mengambil tindakan itu, tak buat kerjalah,” katanya.

Beliau juga menyentuh soal Ahmad Idham yang tidak faham tentang prosedur sedangkan pengarah itu sudah menjadi ahli FDAM selama 10 tahun.

“Prosedur tak pernah berubah. Dia sepatutnya faham kerana dia ahli lama. Dia menjadi ahli sejak 2002 bermakna sudah 10 tahun menjadi ahli.

“Apabila dia tak faham, ini tak masuk akal. Sepatutnya dia peka terhadap perkara-perkara ini,” katanya.

Abdul Rahim juga memberitahu beberapa pengarah lain turut pernah diserbu namun terus mendaftar sebagai ahli selepas dinasihatkan.

“Kebanyakan pengarah yang tak berdaftar sebelum ini, kita nasihatkan supaya berdaftar, mereka akan datang daftar. Tak ada masalah pun mungkin sebab tak cukup popularlah agaknya.

“Bila orang tak popular ini, mereka ikut undang-undang, bila popular mungkin agak segan nak ikut undang-undang,” katanya.

sumber 

"yaya craft giveaway"

 
 
||klik banner utk join||

tag : awak
 

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2

 
 

klik banner utk join ^^

Segmen akan tutup pada jam 11:59 malam/24 April 2013

Punca, Gambar Dan Video Kemalangan Ngeri 4 Pagi 21 April 2013

Punca, Gambar Dan Video Kemalangan Ngeri 4 Pagi 21 April 2013


Lima lelaki termasuk seorang pemandu kereta maut dalam kemalangan di Kilometer 10.5, Lebuh Raya Persekutuan menghala ke Klang, awal pagi tadi.
Menurut sumber, sebelum kejadian berlaku kira-kira jam 3.30 pagi itu, tiga daripada mangsa yang menunggang, berhenti di lorong kecemasan selepas motosikal seorang daripada mereka mengalami kerosakan.



Bagaimanapun katanya, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Honda City yang hilang kawalan terus merempuh mereka.
“Rempuhan itu menyebabkan tiga penunggang motosikal dan pemandu kereta itu maut di lokasi kejadian.
“Tidak lama selepas kejadian berlaku, terdapat seorang pemandu kereta lain berhenti di situ untuk menghulurkan bantuan, namun kenderaannya dirempuh pula oleh seorang penunggang motosikal lain,” katanya.
Menurutnya, penunggang  motosikal itu disahkan mati akibat rempuhan kuat.
Ketua Trafik dan Ketenteraman Awam Selangor, Superintendan Zulkifli Joned ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut.
Beliau berkata, satu sidang akhbar berhubung kejadian akan diadakan petang nanti oleh Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Zahedi Ayob.

sumber
di C/P dari : emasputih

p/s : Al-Fatihah untuk mangsa kemalangan...

Tuesday, 23 April 2013

Aaron Aziz mengamuk di Instagram kerana dihalang mengarah filem

Aaron Aziz mengamuk di Instagram kerana dihalang mengarah filem - Susulan kenyataan sebuah artikel yang mempertikaikan hak Aaron Aziz untuk mengarah filem, beliau telah mengamuk di akaun Instagramnya dengan satu kenyataan balas yang bernada agak tegas dan kecewa. Inilah kenyataan marah dan luahan Aaron Aziz semalam.
Bersama dengan kenyataan balas Aaron itu, dia turut memuat-naik sekeping gambar yang menunjukkan resit pendaftarannya sebagai ahli FDAM melalui Kementerian Dalam Negeri (KDN). 

p/s : kesian kan.. :(

sumber : ceritakosongku

Awesomee Giveaway by thedreamgoddess

 

|| klik banner utk join ||

Giveaway tamat 5/5/2013

Monday, 22 April 2013

Giveaway by DI #2

 
join!

klik banner di bawah

Tarikh tutup? 30/4/2013 Goodluck k :)

First Giveaway By Anis



FIRST GIVEAWAY ini berlangsung selama sebulan dari 25.03.2013 hingga 24.04.2013 . 

Para sponsor :

Aimi Rahim | Eyna | Fifi | Syahira | Kak Ain | CikGadis | Izzati | Precious Cla | Aien | Ismah |  Anaziah Online Boutique Anaziah Baby & Kidswear  | BK


Hadiah :

Mousepad ( Design sendiri ) Mug ( Design sendiri ) | Jubin hiasan  ( Design sendiri ) | T-Shirt Running man Saiz L | Header | Bookmark + Topup RM5 | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM3 |    2 Felt Bookmark + 2 Vector | Topup Celcom/Maxis RM5 | Topup RM10 | Novel | Brooch Ribbon | 1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutiqe | 1 Headband dari Anaziah Baby & Kidswear .


Apalagi , Jom memeriahkan lagi GIVEAWAY ni . Support Blogger :)

Makan- Makan Giveaway by Miratul Reyyah

 

menjoinkan diri dengan segmen ni.. :)


 
||klik banner utk join||


  TEMPOH : 18/04/2013 - 5/05/2013

Segmen Pilih Hadiah by Nana

 

 
klik banner untuk join

nak hadiah : Peplum n Hadiah Misteri :D


WAK GELAS PARIS - MASAI GIVEAWAY

 

join GA WAK!


 Pemenang akan dipilih secara rawak. Hanya satu hadiah utama (replika miniatur Petronas Tower dan RM200 tunai) dan 5 hadiah saguhati. Tarikh giveaway wak bermula dari 12 April 2013 hingga Jumaat, 26 April 2013 (12.12 pm - noon - tengahari, bukan tengah malam yee).

"Mudah Giveaway By Iezwa Razk"

 

join !!

 

Tarikh tamat :- 30 April 2013 (Akan berubah mengikut keadaan)
Pemilihan pemenang adalah secara Random

Terbaru | Segmen Blogwalking dan Hadiah Novel by Ninaa

 

join!


Pemenang Berdasarkan Random .
dan Top Referral akan mendapat topup
FREE sebanyak RM5 sahaja . ok laa kan ? :)

Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013

 

join segmen~


p/s : doakan kita menang :)

"Giveaway Lestari April"

 

join! last day~

 
 klik banner untuk join, sempat lagi ni.. :)
 

#1 GIVEAWAY by... Ariesha Safri

 


klik banner untuk join ^^

TARIKH AKHIR : 23 APRIL 2013

Sunday, 21 April 2013

SEKEJAP @ LAMA ?

 

Since dah abis study and duk menggangur kat rumah ni, ramai  yang tanya  :

"bile balik semula belajar?", 
"cuti lame ke?" 

and whatever lahh... uncle, auntie, paklong, pakngah and so on..... saya da HABIS study laa, skrg ni tengah tanam anggur and menghabiskan beras kat rumah. bila dah bagi tau dah abis study, diorang akan kata :

"eh! dah abis??" (pakej sekali muka yg tak percaya)
"SEKEJAPNYEE!"
"dah 3 tahun rupennyee?"
"bila nak sambung study?"
"bila nak kerja?"

macam-macam lagi laa -_-'

Act, kadang2 rasa macam lama, pastu rasa sekejap pulak belajar. sekejap @ lama, terpulang pada kita, sebab kita yang rasa kan? sekarang kan masa memang cepat dan pantas sekali berjalan.. Kalau kita yang belajar ni pun rasa sekejap ni kan pulak orang lain kan.. Dalam 3 tahun belajar ni terlalu banyak kenangan, eksiden dan insiden terutama sekali dgn housemate. Dan akhirnya dah berjaya dianugerahkan Diploma Pendidikan !! ^^

sekarang ni dah dalam proses mencari kerja yang boleh menjamin masa depan dan keluarga.. hehehe!

p/s : Doakan moga dapat pekerjaan yang terbaik! :)

Saturday, 20 April 2013

" Molicious Giveaway By Nurul Ezatee "

 
join GA! ^^

 

27 April 2013
 
This Template Design By Whiteixora Sugarplum. All Right Reserved. Doodles by Syafiq Naser Background by Zania Design